Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Karalar; “Belediye ve ASKİ’nin İmkanları Çarçur Edildi”

Başkan Karalar; “Belediye ve ASKİ’nin İmkanları Çarçur Edildi”

Başkan Karalar; “Belediye ve ASKİ’nin İmkanları Çarçur Edildi”

Tele1’de yayinlanan, usta gazeteci Ugur Dündar’in sunup yönettigi Demokrasi Arenasi, CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul milletvekili Aykut Erdogdu ile Adana Büyüksehir belediyesi baskani Zeydan Karalar’in katilimiyla kentimizden canli olarak gerçeklesiyor.
Erdogdu, Orta Dogu’da yasananlar, Libya tezkeresi ve ekonomik sorunlara degindi.
AK Parti’nin uyguladigi yanlis dis politikalarla Türkiye’nin yapayalniz bir ülke haline geldigini söyledi.
Baskan Karalar ise Adana’nin böyle bir sel felaketinin bir daha yasanmamasi için 500 milyon liralik altyapi yatirimina ihtiyaç duyuldugunu vurguladi.



Iste, Baskan Karalar’in konusmasindan satirbaslari:

'Niyetimiz devri sabik yaratmak kimseyi suçlamak degil ama geçmis yönetimden daha farkli bir yönetim tarzi sergiliyoruz ve bunun da semeresini görüyoruz.
Belediye ve ASKI imkanlarinin çarçur edildigini nerelerde kullanildigini bu halk bilmek zorunda. Seçilir seçilmez yaptigim ilk is ASKI’yi hizmet verebilir hale getirmektir ve bunu basardik.
Belediye yöneticiligine seffafligi getirdik.
Halka hesap verebilir bir belediye yönetimi olabilmek zaten mecburiyetimizdir. Halkin her seyi bilmeye ihtiyaci var. Dogrudan teminlerle ASKI’de starti verdik, canli yayinladigimiz ihalelere herkesin katilabilmesine firsat tanidik, zemin yarattik.
Daha az personelle ve gerektigi kadar araçla hizmet yapabiliyoruz. Yillik araç ihalesinden 30 milyon lira yakittan ise 4.5 milyon TL tasarruf yapiyoruz.
Akilli su sayaci uygulamasindan vazgeçtik ve halkimiz bundan büyük fayda gördü. Su saati aboneleri artik 80 TL’den veriliyor.
ASKI müteahhidi 76 kuyu için para aldi ama açilan kuyu sayisinin 46 oldugunu ve üzerinin betonla kapatildigini gördük. Kuyu suyu konusu su an savcilikta.

 

'ASKI'yi zarar noktasindan alip, 15-20 milyon TL kar eder hale getirdik'

Adana’nin üçte birine saglikli içme suyu verilemiyor kentin önemli bir bölümünün kanalizasyonu yok maalesef.

Bugüne kadar ASKI’de 550 kisinin is akdi feshedildi. Bunlardan 50’si kendi istegiyle ayrildi.
Belediye ve ASKI istihdam merkezleri degil hizmet yeridir. Bu katir bu yükü tasimadi. Tüm ilçelerin kanalizasyon, aritma ve altyapisini yaparak hizmete hazir hale getirecegiz.
Ceyhan ilçesinin içme suyunun üçte biri asbestli boruydu tamamini degistirdik.
(Bu arada Adana Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Hüseyin Sözlü, Twitter üzerinden 'Sn. Zeydan Karalar TV programinda; ASKI'yi zarar noktasindan alip, 15-20 milyon TL kar eder hale getirdigini iddia ediyor. Biz görevi aldigimizda degisen Büyüksehir yasasiyla hizmet alanimiz yüzde 420 artmis olmasina ragmen, ASKI asla zarar etmemis ve yüzlerce proje üretmistir' dedi.
Karalar devam etti:

 

Dokuz ayda 370 milyon TL tasarruf 

Hüseyin Sözlü’den kalma iyi ve dogru isleri elbette devam ettiririz. Ama Yedigöze gibi Adana’yi 1 milyar TL borca sokacak Yedigöze gibi projelerle de dur deriz.  Mersin’de 48 sözlesmeli personel varken bizde 450 sözlesmeli vardi. Mansur Yavas’a sordum Ankara’da 225 sözlesmeli bulunuyor. Bu sartlar altinda Adana’ya nasil hizmet edilir tamamini personele mi aktaracagim paranin.
Göreve geldigimden beri belediyeye dokuz ayda 370 milyon TL tasarruf yaptirdim.' 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli